2013-02-15 15:36:11• hírek • Szatmár.ro

Kétszáz odú került kihelyezésre

Tapasztalva a tavalyi év sikereit, a Szatmárnémeti Erdészeti Hivatal és az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti szakemberei a hét folyamán ismét mesterséges odúkat helyeztek ki Sárerdőn.

A Szatmárnémeti Erdészeti Hivatal és az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti között szoros az együttműködés. Remek bizonyítéka ennek a tavaly megkezdett és az idén folyatódó akció, de számos más program is.

A tavalyi akciót minta programnak is tekinthetjük, amely meghozta a várt eredményeket. 2012 tavaszán a két szervezet összesen 80 darab odút helyezett ki Sárerdőn. Ezáltal segítettük az énekes madarak megtelepedését, mint a mezei veréb, a kék cinege, a széncinege és az örvös légykapó. Az odúk nagy százalékát el is foglalták a madarak.

Az előbbiekben említett madár fajok rovarokkal és rovarlárvákkal táplálkoznak, így természetes módon tisztítják az erdő fáit azoktól. Tekinthetjük őket természetes biológiai fegyvereknek a kártevők ellen. Ennek köszönhetően nem szükséges vegyi készítmények használata, amely káros és mérgező az összes rovar fajra, így a védettekre is.

Idén 200 odú került kihelyezésre, tovább növelve az énekesmadarak fészkelési lehetőségeit és védve erdeinket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: